0

Tekstblok invoegen (editor)

Vanuit de editor kun je diverse blokken verslepen in de layout van de Schoolwiki pagina, om deze toe te voegen of te verplaatsen. Hier leer je hoe je een tekstblok invoegt.

Stappen

1. Ga met je muis op het tekstblok icoontje in het Editor menu aan de linkerkant staan en versleep deze naar de plek waar je deze wil plaatsen.

2. Geef je tekstblok een titel.

3. Bij het invoegen van een nieuw tekstblok, komt de 'titel' automatisch in kop 2 te staan. Kop 2 zijn de kopjes die in de menubalk aan de rechterkant staan.

Opmaak tekst

Stel je wilt in de lopende tekst een stukje tekst extra benadrukken, omdat dit belangrijk is voor ouders, leerlingen etc. Selecteer dan de tekst waar het om gaat: je hoeft nergens op te klikken, wacht een paar seconden en er verschijnt een zwart blokje met diverse opties.

Optie 1 [¶]. Je klikt op het linkse teken: format en selecteert 'koptekst 3'. Koptekst drie verschijnt niet in de menubalk op de pagina zoals kop 2 dit wel doet, maar wordt wel opvallender gemaakt: door een andere kleur en/of andere vorm en grootte.

Optie 2 [B]. Je kiest op de tekst dik drukken dit doe je door op de B van 'bold' te klikken.

Optie 3 [/]: je kiest ervoor de tekst schuin te drukken met dat schuine streepje.

Optie 4[≡]: Je selecteert de tekst en maakt bulletpoints aan door de drie horizontale streepjes. Handig voor een opsomming!

Optie 5[⇪]: je kunt een document toevoegen aan de geselecteerde tekst. Als je via de Schoolwiki op de tekst klikt, wordt er een document gedownload.

Optie 6 [🔗]: de link toevoegen. Je kunt een link van een website toevoegen. Of een e-maillink toevoegen, met de woorden mailto: zie hieronder.

• 3 jaren geledenLast active
  • 40Views