0

Importeer aanmeldingen in Magister

• updated 5 maanden geleden

Om de aanmeldingen van Brugger in Magister te importeren, heb je het geëxporteerde .csv bestand nodig met alle aanmeldingen erin.

Stappenplan

Volg onderstaande stappen om leerlingen of leerlingen met ouders te importeren:

1️⃣ Start Magister in desktop;

2️⃣ Log in als gebruiker met rechten op de leerlingenimport in de collectieve leerlingacties;

3️⃣ Ga naar Leerlingen > Leerlingen > Collectieve leerlingacties;

4️⃣ Kies voor de actie ‘Leerlingen importeren’ of ‘Leerlingen en ouders importeren’;

5️⃣ Selecteer het importbestand via de puntjesknop;

6️⃣ Klik op Voltooien.

Het bestand wordt nu verwerkt. Hierbij kunnen de volgende situaties optreden:

• Als een leerling al bekend is in Magister (op basis van het burgerservicenummer en de geboortedatum), wordt de leerling overgeslagen;

• Als een ongeldig burgerservicenummer in het bestand staat, komt hiervan een melding en wordt de leerling niet geïmporteerd;

• Als een leerling een burgerservicenummer heeft dat al bij een andere leerling staat in Magister, maar deze leerling heeft een andere geboortedatum, dan wordt de leerling niet geïmporteerd;

Als de import gereed is, wordt op de pagina ‘Samenvatting’ een overzicht gegeven van de geïmporteerde gegevens en of deze gelukt zijn of niet.

Zie ook de volledige handleiding van Magister zelf m.b.t. het importeren van nieuwe leerlingen in Magister.

Vind ik leuk Volg
  • 6 maanden geledenLast active
  • 23Views