0

Groepsgesprek aanmaken

Je hebt als docent de mogelijkheid om drie type berichten te versturen: Gesprekken, Mededelingen of Groepsgesprekken. (Hier lees je meer over het verschil.)

Het Groepsgesprek wordt gebruikt als je wil dat alle ontvangers op elkaar kunnen reageren en dus ook van elkaar zien dat ze in het Groepsgesprek zitten. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn met collega's, een klassenapp met leerlingen of een Groepsgesprek met zowel ouder als leerling erin. Wellicht ten overvloede, maar alléén docenten kunnen Groepsgesprekken aanmaken en sluiten 👨‍🏫.

In deze tutorial leer je hoe je een Groepsgesprek aanmaakt

Stappen

  1. Tik in de app op het derde tabje: Berichten
  2. Tik rechtsboven op het icoontje om een nieuw bericht aan te maken
  3. Voer de groepsnaam in
    De groepsnaam is later nog aan te passen, alleen door jou.
  4. Je kunt nu kiezen tussen Gesprek, Mededeling of Groepsgesprek
    In deze tutorial gaan we uit van de optie Groepsgesprek.
  5. Kies de ontvanger(s) van het bericht en tik op de 'Volgende' knop
    Je kan hierbij bovenaan wisselen tussen de tabjes Ouders, Leerlingen en Intern. Binnen die categorie kan je de groepen in zijn geheel selecteren of doorklikken en specifieke ontvangers selecteren. Als het Ouders of Leerlingen tabje niet zichtbaar is, betekent dit dat je niet bent gekoppeld of dat de ouders of leerlingen (nog) niet zijn uitgenodigd. Op collega's kan je alleen zoeken (op achternaam) om ze te selecteren.
  6. Je bent nu klaar om je bericht te typen en te verzenden 
    Zodra je het bericht hebt verzonden, wordt het Groepsgesprek aangemaakt en verschijnt deze in je overzicht. Eventueel kan je ook een afbeelding of bestand toevoegen.
  7. Deelnemen en de groep beheren
    Nu is het Groepsgesprek gestart en kan je hieraan deelnemen. Als je op de blauwe balk bovenin tikt, zie je de lijst van deelnemers en kan jij als beheerder de foto en groepsnaam aanpassen, als ook deelnemers verwijderen en toevoegen.
  8. Sluiten van het Groepsgesprek
    Als beheerder ben jij de enige die het Groepsgesprek ook kan sluiten. (Andere deelnemers kunnen het Groepsgesprek alleen verlaten.) Daarmee wordt het Groepsgesprek voor iedereen afgesloten en wordt deze verplaatst naar het archief. Dit doe je door in het Groepsgesprek rechtsboven op het '...' icoontje te tikken en te kiezen voor Groepsgesprek sluiten.

 

Let op: Deze tutorial is voor de app en niet voor de webversie.

Reply Oldest first
  • Oldest first
  • Newest first
  • Active threads
  • Popular
Vind ik leuk Volg
  • 1 mth agoLast active
  • 6Views
  • 1 Following