0

Gesprek starten met docent of school

Als ouder of leerling kan je een gesprek starten met een docent of het centrale contactpunt van de school 💬.

In deze tutorial leer je hoe je een gesprek start met de docent of school.

Stappen

 1. Tik in de app op het derde tabje: Berichten
 2. Tik rechtsboven op het icoontje om een nieuw bericht aan te maken
 3. Voer het onderwerp in
  Dit onderwerp is een korte beschrijving van wat je wil vragen of bespreken. Zie het als de titel van een e-mail. Straks kan je een uitgebreider bericht typen.
 4. Kies de ontvanger van het bericht en tik op de 'Volgende' knop
  Automatisch kan je het centrale contactpunt van de school en de mentor(en) van je kind(eren) selecteren. Eventueel heeft de schoolbeheerder daarnaast extra docenten zichtbaar gemaakt voor je, met wie je contact op kan nemen.
 5. Je bent nu klaar om je bericht te typen en te verzenden 
  Zodra je het bericht hebt verzonden, wordt het gesprek aangemaakt en verschijnt deze in je overzicht. Eventueel kan je ook een afbeelding of bestand toevoegen.
 6. Reageren en archiveren
  Als je een reactie krijgt, ontvang je hier een notificatie van. Het bericht verschijnt dan bovenaan je berichtenoverzicht met een groen bolletje om aan te geven dat deze ongelezen is. Je kan berichten archiveren door deze vanuit de inbox naar links te 'trekken', of door in het bericht op het '...' icoontje te tikken en te kiezen voor Bericht archiveren. Archiveren gebeurt alléén voor jezelf. Echter is het wel zo dat - als een docent een bericht archiveert - jij hier niet meer op kan reageren. Zo houden docenten het overzicht waar nog reactie op moet komen.
Reply Oldest first
 • Oldest first
 • Newest first
 • Active threads
 • Popular
Vind ik leuk Volg
 • 3 jaren geledenLast active
 • 850Views
 • 1 Following