0

Vragenlijst uitsturen

Naast dat je formulieren van de school kan ontvangen, kan je als docent in de app ook formulieren uitsturen naar ouders en leerlingen. Dat kunnen vragenlijsten of afspraakplanners zijn.

Alle formulieren (ontvangen en verstuurd) zijn in de app allemaal terug te vinden onder het tweede tabje 'Formulieren' ✏️.

In deze tutorial leer je hoe je een vragenlijst uitstuurt.

Stappen

1. Tik in de app op het tweede tabje: Formulieren
  2. Tik rechtsboven op het icoontje om een nieuw bericht aan te maken
  3. Kies het onderwerp en de verloopdatum
    Nu word je gevraagd om het onderwerp van het formulier en de verloopdatum in te vullen. De verloopdatum kan je gebruiken om ouders en leerlingen aan te moedigen het formulier op tijd in te vullen. Na deze datum wordt het formulier automatisch afgesloten en kan deze niet meer worden heropend. Pas hier dus mee op! Je kan dit veld ook leeg laten, zodat het formulier kan worden ingevuld totdat je het handmatig afsluit.
  4. Je kunt nu kiezen tussen de type formulieren Vragenlijst en Afspraakplanner
    In deze tutorial gaan we uit van de Vragenlijst. Selecteer deze optie en tik op Volgende onderaan.
  5. Kies de ontvanger(s) van het formulier en tik op de 'Volgende' knop
    Je kan hierbij bovenaan wisselen tussen de tabjes Ouders en Leerlingen. Binnen die categorie kan je de groepen in zijn geheel selecteren of doorklikken en specifieke ontvangers selecteren. Als het Ouders of Leerlingen tabje niet zichtbaar is, betekent dit dat je niet bent gekoppeld of dat de ouders of leerlingen (nog) niet zijn uitgenodigd. (Naar collega's kan je geen formulieren sturen.)
  6. Voeg een inleiding toe
    Je wordt nu gevraagd een inleiding voor het formulier toe te voegen. Rechtsboven kan je ook op het '...' icoontje tikken om een begeleidende bijlage toe te voegen.
  7. Voeg vragen toe
    Je kan nu velden toevoegen om al je vragen te stellen aan de ontvangers. Bij elk veld kan je aangeven of dit veld verplicht (standaard) of optioneel is. Je hebt de keuze tussen:
    • Kort antwoord, waarbij je een paar woorden of maximaal een zin als antwoord wil.
    • Lang antwoord, waarbij je een zin of meer als antwoord wil.
    • Meerkeuze, waarbij je diverse opties kan invullen en kan aangeven of de ouder maar één optie mag kiezen (standaard) of meerdere opties.
    • Beoordeling, waarbij de ontvanger 1 tot 5 sterren mag geven voor de stelling/vraag.
    • Handtekening, waarbij de ontvanger een handtekening moet zetten. (Deze vraag is altijd verplicht.)
    • Uitleg, waarbij je tussen de vragen door nog extra informatie kunt toevoegen ter begeleiding
  8. Verzend het formulier door op de knop 'Verzenden' onderaan te tikken
    Indien geselecteerde ouders en/of leerlingen de app niet of al een tijdje niet gebruiken, ontvangen ze hier automatisch e-mails van. Via de e-mail is het formulier gewoon in te vullen.
  9. Bekijk de resultaten
    Nu is het formulier terug te vinden onder het tabje Formulieren als 'Verstuurd'. Je kan hier de (voorlopige) resultaten bekijken. Je kan ook een herinnering sturen naar alle ontvangers die het formulier nog niet hebben ingevuld, of de resultaten exporteren naar Excel of PDF.
  10. Sluit het formulier af
    Wanneer je genoeg reacties hebt binnengekregen, kan je via het '...' icoontje rechtsboven het formulier afsluiten. De ontvangers die het formulier nog niet hebben ingevuld, kunnen dat vanaf nu ook niet meer doen. Bij jou wordt het formulier verplaatst naar Voltooide formulieren en is deze hier vanaf nu terug te vinden.

N.B. Ouders ontvangen éénmaal een formulier voor elk kind. Mochten er twee ouders in het systeem staan, dan ontvang je alleen een reactie van degene die dit formulier als eerste heeft ingevuld.

• 3 jaren geledenLast active
  • 110Views