0

Widget op website plaatsen

De zoekfunctie staat centraal in de Schoolwiki: de juiste tekst, documenten en medewerkers zijn daarmee zo gevonden. Spelfout of niet. Het vormt zo het startpunt voor alle ouders, leerlingen en medewerkers die iets willen opzoeken.

In die context kregen we de vraag of de Schoolwiki zoekfunctie ook direct vanaf de schoolwebsite kan worden gebruikt, zodat de Schoolwiki als kennisbank beter aansluit op de website. Daarom introduceren we de Schoolwiki zoekwidget, waarmee ouders en leerlingen nóg sneller bij dat stukje informatie zijn! Lees hieronder hoe je de zoekwidget op je website zet.

De zoekwidget kan op twee manieren worden geïmplementeerd:

Methode 1: Wordpress Schoolwiki plugin

Gebruikt je school Wordpress om de site te beheren? Dan hebben we een speciale Schoolwiki-plugin om eenvoudig het widget toe te voegen aan de website. Download het hierboven, en upload de ZIP file vervolgens in Wordpress onder Plugins > Nieuwe toevoegen > Bestand uploaden.

Via het Schoolwiki menu dat verschijnt kun je de kleur, titel, en andere details van het widget aanpassen.

Methode 2: Handmatig toevoegen via HTML

Je kunt het widget ook handmatig toevoegen door een paar regels HTML-code toe te voegen aan je website. (Als je niet weet hoe dat moet, neem dan contact op met de ontwikkelaar van je website.)

Ga in de Schoolwiki naar Instellingen, dan naar Geavanceerd en klap daar het blokje Website widget uit. Indien jullie gebruik maken van een koepelomgeving met meerdere locaties, kan je hier eventueel ook één van de locaties kiezen voor de widget.

Kopieer de code en plaats deze onderaan uw webpagina. Belangrijk: plaats de code net voor de </body> tag. Weet je niet hoe of waar je deze code dient te plaatsen, neem dan contact op met jullie website beheerder, of met Infowijs.

Widget aanpassen

Het is mogelijk om enkele zaken in het widget aan te passen. We raden aan om er een titlemet een soortgelijke tekst als 'Doorzoek de Schoolwiki' bij te zetten, zodat duidelijk is wat de bezoeker met de widget kan.

Configuratie parameters

Deze zaken kunnen doorgeven worden aan schoolwiki.init. Alle onderstaande properties zijn optioneel.

• school: slug van de school. Wordt gebruikt om zoekresultaten te filteren op de betreffende school.
  • color: accentkleur van de button.
  • title: geef een titel weer boven de Schoolwiki-button.
  • positionleft of right, om aan te geven of de button links- of rechtsonder dient te verschijnen. Standaardwaarde is right.
  • disabled: als deze een boolean waarde true mee krijgt, wordt de button niet automatisch gerendeerd. Dit kan later handmatig gedaan worden via schoolwiki.render() (zie onderstaand).

JavaScript API

De volgende functies kunnen handmatig aangeroepen worden via JavaScript:

• schoolwiki.init(config): configuratie instellen en button renderen. Verplicht voordat een van de andere functies aangeroepen wordt.
  • schoolwiki.render(): render Schoolwiki button met nieuwe configuratie.
  • schoolwiki.setConfig(config): config instellingen vervangen.
  • schoolwiki.show(): geef Schoolwiki zoekveld weer.
  • schoolwiki.hide(): verberg Schoolwiki zoekveld.
  • schoolwiki.destroy(): verwijder het Schoolwiki widget van de pagina.
  • schoolwiki.search(query): open resultaten-venster met een bepaalde zoekterm.
  • 3 jaren geledenLast active
  • 156Views