0

De Bevriezen-functie gebruiken

Het is mogelijk in de Schoolwiki wijzigingen door te voeren zonder dat deze publiek door ouders of leerlingen te zien zijn. Daarvoor kan je de Bevriezen-functie gebruiken. De bevries-functie heeft betrekking op alle inhoud van de pagina's (dus teksten, afbeeldingen, tabellen etc.), de documenten en het redactie-gedeelte van de Schoolwiki. Handig wanneer je veel aanpassingen moet doen voor het aankomende schooljaar.

Stappen

1. Om de functie aan te zetten ga je naar Instellingen en dan Geavanceerd. Dan zie je daar een kopje Schoolwiki Bevriezen. Als je deze openklapt vindt je een schuifje. Door op dit schuifje te klikken zet je de bevries-functie aan. Nu kan je de Schoolwiki bewerken, zonder dat wijzigingen zichtbaar zijn. Voor de zekerheid tonen we een blauwe balk aan de bovenkant van de beheerderskant van de Schoolwiki met de melding dat de Bevries-functie aan staat.
  2. Zolang de Bevries-functie aanstaat, kun je de Preview Link gebruiken om wijzigingen te bekijken. Deze Preview Link staat onder water. Alleen mensen die deze link van jou krijgen, kunnen deze versie bekijken. Handig als bepaalde mensen alvast de gewijzigde versie moeten moeten kunnen inzien, bijvoorbeeld om te accorderen.
  3. Zodra alle wijzigingen klaar zijn, is het weer tijd om de functie uit te zetten. Dit doe je door weer op het schuifje te klikken. Wanneer je hier op klikt, krijg je nog een extra waarschuwing of je zeker weet dat alles online mag komen te staan.
  • 1 jaar geledenLast active
  • 33Views