0

Documenten toevoegen

Voordat je documenten op een pagina uit kan lichten, is het belangrijk ze eerst toe te voegen aan het documentenoverzicht. Dan worden ze natuurlijk ook direct gevonden door de zoekfunctie.

Stappen

1. Nieuw document

Ga naar de pagina Documenten om documenten toe te voegen. Zorg er dus voor dat je niet in een pagina en dus in de editor werkt, maar navigeer naar de blauwe balk aan de bovenkant van je scherm zoals hierboven. Klik vervolgens op nieuw document en upload het bestand.

2. Geef je document een naam.

3. Voeg een categorie toe, vaak worden categorieën gebruikt als: Afspraken, regels, communicatie of iets dergelijks.

4. Sla het document op

Nu is het document voor bezoekers van de Schoolwiki terug te vinden via de zoekfunctie en via het documentenoverzicht.

5. Optioneel kan je een document ook uitlichten op een pagina

Ga dus nu wel terug naar pagina's, en kies de pagina waaraan je een document wilt toevoegen.

a. Sleep het kopje documenten op de pagina.

b. Vervolgens typ je de naam van het document (dit is de naam die jezelf net hebt opgegeven bij het uploaden van je document. Bijvoorbeeld: ouderbijdrage)

c. Hoe ziet dit er op de pagina aan de voorkant uit?

d. Via het groene oogje hierboven op de afbeelding, wordt het document voor de gebruiker op de pagina vergroot en dat ziet er als volgt uit:

• 3 jaren geledenLast active
  • 159Views