0

Contact met lesgroepen

Momenteel zijn alleen de mentorklassen automatisch aan Hoy gekoppeld. In de toekomst zullen ook de ouders en klassen uit je lesgroepen automatisch als ontvanger beschikbaar zijn.

Als je nu een bericht naar je lesgroep wil sturen, kan dat gelukkig wel. Echter is het iets onhandiger omdat je handmatig de leerlingen/ouders moet selecteren. Hieronder vind je stap voor stap hoe je dit kan doen (totdat we lesgroepen automatisch aan je koppelen) 📲

In deze tutorial leer je hoe je berichten naar lesgroepen stuurt

Stappen

 1. Vraag aan een schoolbeheerder of een heel leerjaar aan je kan worden gekoppeld in Hoy
  De schoolbeheerder kan een of meerdere leerjaren aan je koppelen, die je daarna in je ontvangerselectie terugziet. Echter zijn er geen lesgroepen beschikbaar, maar alleen 'klassen'.
 2. Begin een nieuw bericht en kies een onderwerp
  We raden aan dat je dit bericht herbruikt voor het contact door het jaar heen, zodat je niet telkens opnieuw alle ontvangers één voor één hoeft te selecteren. Het is dus handig om als onderwerp de naam van de lesgroep te kiezen.
 3. Selecteer het type bericht
  Als je een Gesprek kiest, kan je zowel iedereen een bericht nasturen in één keer als individueel een gesprek voeren. Bij een Mededeling kan dit ook, maar kan er niet worden gereageerd door de ouders of leerlingen van je lesgroep.
 4. Zoek in de ontvangerselectie op alle ouders of leerlingen uit de lesgroep
  Dit is iets meer werk, maar aangezien je dit bericht blijft hergebruiken voor nieuwe aankondigingen of gesprekken, is dit eenmalig.
 5. Stuur het bericht uit
  Het bericht staat nu in je inbox, en in die van de ouders en/of leerlingen van je lesgroep. Je kan dit bericht gewoon blijven gebruiken door het jaar heen.
Reply Oldest first
 • Oldest first
 • Newest first
 • Active threads
 • Popular
Vind ik leuk Volg
 • 1 jaar geledenLast active
 • 226Views
 • 1 Following